ΠΩΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΩ

Για να υποβάλλετε τα έργα σας απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εγγραφή σας στο Artifesto ως καλλιτέχνης (Artist). Οι καλλιτέχνες θα ενημερώνονται με email για το πότε μπορούν να υποβάλλουν τα έργα τους.

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΟΡΩΝ

ΑΡΧΕΙΟ ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ : Το αρχείο του έργου σας που υποβάλλετε για να συμμετέχετε στο διαγωνισμό. Για να ανέβει (upload) θα πρέπει να φέρει ονομασία με λατινικούς χαρακτήρες.

ΑΡΧΕΙΟ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ: Το αρχείο του έργου σας που υποβάλλετε για να εκτυπωθεί και να αναρτηθεί σε τοίχο.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ WALLSTER: Είναι οι διαγωνισμοί εξωραϊσμού τοίχων. Το έργο κάθε καλλιτέχνη για να συμμετέχει σε  διαγωνισμό πρέπει να αποστέλλεται σε δύο (2) διαφορετικά αρχεία, ένα "Αρχείο Προεπισκόπησης " και ένα "Αρχείο Εκτύπωσης". SOS: ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΟΒΛΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ 2 ΑΡΧΕΙΑ, Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ (ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΚΡΙΘΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ) ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΗ!! (Μοναδική εξαίρεση τα έργα ζωγραφικής που δεν υπόκεινται ψηφιακή επεξεργασία, περισσότερες πληροφορίες στο "ΤΡΟΠΟΙ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΡΧΕΙΩΝ")

ΤΡΟΠΟΙ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΡΧΕΙΩΝ

Α) ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ

1. Wallsters --> ΑΝΟΙΚΤΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΡΓΩΝ

2. Στην ενότητα "PROJECT SUBMIT" βλέπετε παρατεθειμένους τους τοίχους που θα διαγωνιστούν τα έργα σας. Δικαιούστε να υποβάλετε ένα έργο άνα διαγωνισμό. Μέσω αυτής της φόρμας υποβάλλετε το "Αρχείο Προεπισκόπησης".

3. Το "Αρχείο Προεπισκόπησης" που αποστέλλετε θα ανεβαίνει στην ιστοσελίδα εφόσον ελεχθεί.

Β) ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ 

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΕΡΓΟΥ (ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΑ/ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ/ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΨΗΦΙΑΚΩΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΗ)

O καλλιτέχνης υποχρεούται να αποστείλει το εκτυπώσιμο αρχείο το αργότερο 2 ημερολογιακές ημέρες πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, διαφορετικά αποκλείεται από το διαγωνισμό.

Τα εκτυπώσιμα αρχεία με μέγεθος έως 25MB αποστέλλονται στο info@artifesto.gr. Εναλλακτικά ο καλλιτέχνης τα αποστέλλει μέσω www.wetransfer.com (στο "Friend's email" εισάγει το "info@artifesto.gr", όριο αρχείου 2GB) ή μέσω οποιασδήποτε σχετικής ιστοσελίδας αποστολής μεγάλων αρχείων (πχ www.sendspace.com με όριο 300MB). Αρχεία μεγαλύτερα των 2GB μπορείτε να τα αποστείλετε μέσω cloud services (Google Drive, Dropbox) ή επικοινωνείτε με τους διαχειριστές του Artifesto μέσω του Contact για να διευθετηθεί η αποστολή τους.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ (ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ)

Μόνο στην περίπτωση που το έργο του κερδίσει, ο καλλιτέχνης υποχρεούται εντός 5 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία λήξης της ψηφοφορίας να επικοινωνήσει με το Artifesto ώστε να διευθετηθεί η αποστολή του έργου σε αυτό για να σαρωθεί (scanning), διαφορετικά το έργο του αποκλείεται και ως νικητήριο προκρίνεται το αμέσως επόμενο στην προτίμηση του κοινού.

Το  Artifesto θα αναλάβει την ασφαλή σάρωση του (scanning). Όλα τα έξοδα αποστολής και σάρωσης θα επιβαρύνουν αποκλειστικά το Artifesto. Σε περίπτωση έργου-πίνακα η σάρωση θα πραγματοποιηθεί χωρίς το έργο αυτό να αφαιρεθεί από τον καμβά διασφαλίζοντας απόλυτα την ακεραιότητα του. Oι τρόποι επικοινωνίας καταγράφονται στο Contact.

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΟΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ 

ΚΑΘΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ, ΕΦΙΣΤΑΤΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ Η ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ

Α) ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΡΧΕΙΟΥ ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ

Το "Αρχείο Προεπισκόπησης" που θα ανεβεί για ψηφιακή απεικόνιση στο site πρέπει μέγιστο μέγεθος 400 kbs, σε μορφή jpg ή jpeg (οι διαστάσεις σε pixels θα ορίζονται ειδικότερα μέσα στις οδηγίες του εκάστοτε διαγωνισμού).

Ο καλλιτέχνης φυσικού έργου (ζωγραφιστού) μπορεί να δημιουργήσει το αρχείο προεπισκόπησης είτε φωτογραφίζοντας είτε σαρώνοντας (scanning) ο ίδιος το έργο του.

Β) ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΡΧΕΙΟΥ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ

ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΑ / GRAPHIC DESIGN

(ό,τι παράγεται ως τελικό αρχείο από λογισμικό γραφικών)

Οι καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν Photoshop ή παρεμφερή λογισμικά επεξεργασίας εικόνας, πρέπει να δημιουργήσουν το έργο τους σε αναλογία 1/4 επί του φυσικού μεγέθους εκτύπωσης στον τοίχο, στα 300dpi, αρχείου Tiff σε RGB mode ή εναλλακτικά αρχείου PDF σε RGB mode (με embedded ICC profile). Για ιδιαίτερα μεγάλο σε μέγεθος αρχείο ενδείκνυται να είναι μορφής Tiff ώστε να μπορεί συμπιεστεί από προγράμματα όπως winrar/winzip, διευκολύνοντας την αποστολή του.

Οι καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν illustrator, Corel ή οποιοδήποτε λογισμικό διανυσματικών γραφικών, πρέπει να δημιουργήσουν το έργο τους σε αναλογία 1/10 επί του φυσικού μεγέθους εκτύπωσης στον τοίχο, σε EPS ή PDF αρχείο (με embedded ICC profile).

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ / PHOTOGRAPHY

Κάθε φωτογραφία σας πρέπει να έχει τραβηχτεί με επαγγελματική φωτογραφική μηχανή, χωρίς τη χρήση ψηφιακού zoom και με άριστο φωτισμό. Η φωτογραφία προσαρμόζεται σε αναλογία 1/4 επί του φυσικού μεγέθους εκτύπωσης στον τοίχο, στα 300dpi, αρχείου Tiff σε RGB mode ή εναλλακτικά αρχείου PDF σε RGB mode (με embedded ICC profile).

Το τελικό αρχείο προτείνεται να είναι της μορφής Tiff ώστε να μπορεί συμπιεστεί από προγράμματα όπως winrar/winzip, διευκολύνοντας την αποστολή του.

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ / PAINTING

(ζωγραφική χωρίς καμία παρέμβαση από λογισμικό γραφικών)

Η μικρότερη από τις δύο διαστάσεις του έργου σας πρέπει να έχει μέγεθος τουλάχιστον 30 εκατοστά. Το έργο σας πρέπει να  διατηρεί κατά προσέγγιση ίση αναλογία "πλάτος προς ύψος" με αυτή του φυσικού μεγέθους της εκτύπωσης στον τοίχο.

Το έργο σας πρέπει να είναι αποτυπωμένο σε υλικό που να καθιστά εφικτή τη μεταφορά του για σάρωση (scanning). Απορρίπτονται για παράδειγμα οι τοιχογραφίες.

      ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΚΚΡΕΜΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΕΚΤΥΠΩΣΙΜΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ

Μόλις υποβάλετε το αρχείο προεπισκόπησής σας, θα εμφανιστεί μήνυμα εκκρεμότητας αποστολής του εκτυπώσιμου αρχείου. Το μήνυμα αυτό θα αφαιρεθεί μόνο αν είστε καλλιτέχνης ψηφιακού έργου ή φωτογραφίας και έχετε αποστείλει το εκτυπώσιμο αρχείο στους διαχειριστές της ιστοσελίδας, το οποίο έχουν ελέγξει και απαντήσει σχετικώς μέσω email. Αν είστε καλλιτέχνης που σχεδιάζετε αποκλειστικά στο χέρι, δηλαδή ζωγραφίζετε χωρίς καμία παρέμβαση από λογισμικό γραφικών, το μήνυμα θα εμφανίζεται μόνιμα μέχρι τη λήξη του διαγωνισμού καθώς σε περίπτωση που κερδίσετε θα χρειαστει να μας αποστείλετε εκ των υστέρων το καλλιτέχνημά σας για σάρωση (scanning).

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σε περίπτωση που τα αρχεία των έργων σας δεν πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές ή κριθούν από το Artifesto ότι δεν ανταποκρίνονται στους σκοπούς των projects εξωραϊσμού, το Artifesto διατηρεί το δικαίωμα μη αποδοχής/διαγραφής τους.

Για τη διασφάλιση της καλύτερης δυνατής εκτύπωσης των έργων, ενδέχεται να χρειαστεί, σε συνεννόηση με τον καλλιτέχνη, περαιτέρω επεξεργασία των αρχείων.

Τα έργα σας δεν πρέπει να παραβιάζουν οποιαδήποτε δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας ή βιομηχανικής ιδιοκτησίας τρίτων.  Το Artifesto δέχεται μόνο πρωτότυπα έργα.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την πολιτική υποβολής έργων διαβάστε προσεκτικά το Submission Policy.