share on:
previous next
ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ!
29 Απριλίου 2015

ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ!

Το αστικό περιβάλλον αλλάζει μορφή, με την πολύτιμη βοήθεια ανθρώπων με όρεξη, φαντασία και κοινωνική ευαισθησία. Οι γκρίζες γωνιές αυτής της πόλης “στολίζονται” με έργα τέχνης κοινωνικού χαρακτήρα, επιλεγμένα από τους ίδιους τους πολίτες της.
Ευχαριστώ ολόψυχα το Artifesto που μέσω αυτής της ξεχωριστής του πρωτοβουλίας, μου έδωσε την ευκαιρία να απεικονίσω με τον δικό μου τρόπο την αισιοδοξία, στην προσπάθειά μου να την κάνω ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ… με τη βοήθεια όλων μας.

ALL as ONE… Δηλαδή;

Όλα μέσα σε κίτρινο υπόβαθρο… Γιατί;
Μέσα στο εκτυφλωτικό και ζεστό κίτρινο του ήλιου, που δείχνει σοφία, κατανόηση, νιότη, ζωντάνια, ενεργητικότητα, ευτυχία, περιέργεια, ευελιξία, πρόοδο, επικοινωνία, διανόηση, καθαρότητα συναισθημάτων και πλήρη απελευθέρωση από πάθη, χαράσσονται διαδρομές, πορείες και εμπειρίες.

Γιατί τόσες πορείες;
Είμαστε πολλοί και οι πορείες μας έρχονται από το παρελθόν, οδεύουν προς το μέλλον και ενώνονται στο παρόν. Ενώνουν στο χώρο και το χρόνο ανθρώπους με διαφορετική καταγωγή, ηλικία, φύλο, θρησκεία, οπτική, πολιτικές πεποιθήσεις και προτιμήσεις!
Ειρηνιστές, Θρησκόληπτοι, Οικολόγοι, Αλτρουιστές, Φυσιολάτρες, Φιλόζωοι, Αντιρατσιστές και Φιλελεύθεροι, όλοι διαφορετικοί, πιασμένοι χέρι χέρι, φυλάσσοντας ο καθένας στο στήθος του τις δικές του πεποιθήσεις, ιδέες, αξίες και πιστεύω… ενώνονται σε ένα τόπο, ενώνονται στο τώρα.

Γιατί τόσα σύμβολα;
Το σύμβολο της ειρήνης, της ενότητας, της ομόνοιας, του παγκόσμιου αφοπλισμού και κατά της βίας, συνυφαίνεται με τον σταυρό που συμβολίζει την πίστη, το πνεύμα, τη ζωή, τη γη, τη γονιμότητα, την ένωση των αντιθέτων και την ολοκλήρωση της ανθρώπινης ψυχής και αυτά εναρμονίζονται με το δέντρο που είναι σύμβολο πηγής ζωής, έμπνευσης, δημιουργίας, ανοδικής πορείας και οικολογίας και με το δελφίνι, στοιχείο του ζωικού βασιλείου, που είναι το σύμβολο της χαράς, της ελευθερίας, της φιλίας, της αρμονίας και του αλτρουισμού.
Η τουλίπα, στοιχείο του φυτικού βασιλείου που συμβολίζει τις ευχάριστες σκέψεις, τη συγχώρεση, την πίστη, την αγάπη, τη φήμη και την αναγνώριση, δένει με το σύμβολο της φιλοζωίας, αντιπροσωπεύοντας τη δύναμη, την υπερηφάνεια, την εξυπνάδα, τη συγκέντρωση και τους στόχους.
Το Εβραϊκό Άστρο του Δαυίδ, με το τρίγωνο με τη μια γωνία προς τα πάνω να συμβολίζει τον πνευματικό κόσμο και τον Ουρανό ενώ το κάτω τρίγωνο να συμβολίζει την σαρκική φύση και τη γη, αντιπροσωπεύει την ένωση αρσενικού και θηλυκού και είναι ένα αντιρατσιστικό σύμβολο. Αυτό εναγκαλίζεται με την πεταλούδα που συμβολίζει την ψυχή, την ελευθερία την ανάσταση, την μετάλλαξη, τη μετουσίωση, την κομψότητα, τη χάρη, την αισθητική, τη χαρά, την ομορφιά και τον εορτασμό της νέας εποχής (Άνοιξης)…
Όσα σύμβολα, τόση διαφορετικότητα. ΟΛΟΙ σαν ΕΝΑ… χέρι χέρι, σχηματίζουν έναν κύκλο που συμβολίζει την τελειότητα και την αιωνιότητα, όλοι μέσα σε ένα σχήμα ολοκλήρωσης και πληρότητας που έχει άπειρη δύναμη, γιατί δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος. Ο χώρος εντός του, μας προφυλάσσει από οποιαδήποτε κακόβουλη ενέργεια, ενώ παράλληλα, μας επικεντρώνει στην καρδιά που συμβολίζει το κέντρο της ζωής και της ηθικής, και είναι συνυφασμένη πάντα με την αγάπη και τον έρωτα…

Γιατί όλοι σαν ένα;
Μία καρδιά για τον καθένα, αλλά και όλοι μαζί, άνθρωποι και έμβιοι οργανισμοί δίνουμε στον πλανήτη τη ζωή. Όσο είμαστε μαζί, με ίσα δικαιώματα, σαν ένα, ο πλανήτης λειτουργεί. Μια καρδιά… Μια αγάπη… Μια στιγμή στον ίδιο τόπο, κάθε μέρα, πάντα… ΟΛΟΙ σαν ΕΝΑ!

Κωνσταντίνος Κρίγκας

Συνολικά σχόλια: 1

Ares T Des
Ares T Des
well done :)